سازه LSF فناوری نوینی است که مهندسان با هدف جلوگیری از خسارات ناشی از زلزله، آن را مورد استفاده قرار می دهند.LSF مخفف عبارت LIGHT STEEL FRAME است.این سازه پیش ساخته وزن کمی دارد و برای استفاده در کشورهای زلزله خیز بسیار مطلوب است. اجزای این سازه از ورق های نازک فولادی ساخته شده است که در محل اجرا با استفاده از پیچ های سرمته ای و … مونتاژ و برپا می شود. چنانچه نصب این سازه بسیار سریع صورت می گیرد، اما به نیروهای مسلط و متخصص نیاز است.

برای ساخت هتل ها، ساختمان مدارس، رستوران ها، دانشگاه ها و ویلاها و ساختمان های مسکونی  از سازه ال اس اف می توان استفاده کرد البته برای ساختمان های بیشتر از دو طبقه نیازمند استفاده از سیستم های ترکیبی و الزامات خاصی است که هزینه های ساخت سازه را افزایش می دهد.

اسکلت سازه ال اس اف با فناوری سرد نورد تولید می شود و برای ساختمان هایی تا پنج طبقه هم قابل استفاده است. این سازه پیش ساخته برای اولین بار در سال 1850 مورد استفاده قرار گرفت اما در سال 1946 به طور گسترده از آن بهره گرفته شده است.

lsf picture

مراحل اجرای سازه LSF

1- در مرحله اول با استفاده از نقشه کشی در نرم افزارهای هوشمند، موارد متعددی در رابطه با سازه پیش ساخته ال اس اف محاسبه و ارزیابی می شود که بار وارده به ساختمان، محل ستون ها و برآورد هزینه ساختمان از جمله آن هاست.

2- در این مرحله پی کنی سازه LSF آغاز می شود. نکته حائز اهمیت در رابطه با این سازه پیش ساخته این است که حتما باید بر روی پی بنا شود. زیرا نیروی وارد شده از این طریق به زمین منتقل می شود.

پی ها به صورت گسترده یا نواری کارگذاشته می شوند  و روی آن از رول بولت ها یا پیچ های انتظار استفاده می کنند. تشخیص ابعاد فونداسیون به ارتفاع ساختمان، نوع آن و میزان بار وارده وابسته است.

3- دراین مرحله اسکلت ساختمان که با استفاده از اتصالات پیچ و مهره ای مونتاژ شده است، در محل مقرر نصب می شود. با توجه به شکل سازه و فضاهای توخالی آن می توان آن را با بتن سبک یا پلی استایرن پر کرد.

4- در مرحله چهارم نوبت به اتصال سقف می رسد که از پانل های چوبی و فلزی برای محکم کردن آن استفاده می کنند. عایق بندی ساختمان با استفاده از پشم شیشه یا گچ بری انجام می شود. برای تکمیل تاسیسات ساختمان از لوله های PVC استفاده می کنند زیرا این لوله ها از مقاومت و انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند. برای آشنایی بیشتر با لوله های پی وی سی به مقاله لوله های PVC و UPVC مراجعه نمایید.

5- در مرحله آخر باید درب و پنجره های ساختمان نصب شوند. درب و پنجره های نصب شده باید، وزن کمی داشته باشند تا سازه ال اس اف وزن زیادی را متحمل نشود.

مزیت های استفاده از سازه LSF

– سهولت در پیش ساختگی

– سهولت در نصب و حمل و نقل

– ضد حریق

– مقاوم در برابر عوامل آسیب زا مانند ضربه، خوردگی و حمله موریانه ها

– سازه ال اس اف به قالب بندی نیاز ندارد

– مصالح استفاده شده در آن قابل بازیافت هستند

– سهولت در اجرای تاسیسات مکانیکی و برقی

 

 

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید:

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سایر مقالات

  • برای عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.
مجموعه گیتی هوم
ارسال پیام در واتس اپ