امروزه استفاده از مصالح مختلف در سقف ها بسیار رواج یافته است که با توجه به نوع سازه، می توانند ایمنی ساختمان را تامین کنند. سقف تیرچه کرومیت با استفاده از تیرچه فلزی با جان باز ساخته می شود. این سقف نسبت به دیگر سقف ها از مزیت های بیششتری برخوردار است که استحکام و یکپارچگی بالا، از جمله آن ها است. سقف تیرچه کرومیت در سازه های فولادی ساخته می شود.

cromit

تیرچه کرومیت:

تیرچه های کرومیت استاندارد که در سقف کرومیت استفاده می شوند، توانایی تحمل بارهای زنده و مرده در ساختمان را دارند. این تیرچه ها پیش از گرفتن بتن، باید تحمل وزن بارهای مرده ساختمان را داشته باشند. همچنین در مرحله بعد ازگرفتن بتن باید تمام بارهای وارد بر ساختمان را تحمل کنند. تیرچه های کرومیت استاندارد با توجه به نوع قالبشان از 73 سانتی متر تا 100 سانتی متر فاصله دارند و در حین عملیات با 4 الی 10 سانتی متر بتن پوشانده می شوند.

تیرچه های کرومیت شباهت زیادی به تیرچه های فندوله ای دارند و تفاوت آن ها این است که در تیرچه های کرومیت به جای میلگردهای تحتانی از ورق های فولادی و به جای میلگردهای فوقانی از پروفیل نبشی استفاده شده است.

cromit1

مراحل اجرای سقف کرومیت:

مانند مراحل اولیه ساخت دیگر سقف ها، بعد از نصب ستون ها و تیرهای اصلی و پایان جوشکاری، تیرچه های کرومیت را با فاصله 70 سانتی متر داخل دهانه تیر قرار می دهند به گونه ای که برش بالای تیرچه کرومیت هم تراز تیرهای فولادی سقف شود. سپس ورق های زیرین تیرچه کرومیت را به تیر اصلی جوش می دهند.

در مرحله بعد اجرای سقف کرومیت باید از قالب های موقت یا دائمی که می توانند بلوک هایی از جنس سفال، بتن سبک و یونولیت باشد، در میان فضای تیرچه ها استفاده کرد. نکته حائز اهمیت این است که بلوک ها باید دقیقا بر روی لبه تیرچه ها قرار بگیرند. در مرحله سوم باید آرماتورهای حرارتی و میلگردهای متصل کننده تیرچه ها به تیرها و کلاف عرضی طبق نقشه اجرا شود و در نهایت به تدریج بتن تخلیه و عملیات بتن ریزی آغاز می شود.

اجزای سقف کرومیت:

  • بتن
  • کلاف عرضی
  • میلگرد حرارتی
  • میلگرد حرارتی با جان باز

انواع سقف کرومیت:

الف) سقف تیرچه و بلوک کرومیت

با جایگزین شدن سقف تیرچه و بلوک کرومیت به جای سقف تیرچه و بلوک سنتی مشکلاتی از جمله استفاده از شمع که بسیار سخت است را برطرف کرد. این سقف ها به علت این که قابلیت خود ایستا بودن را دارند، نیاز ی به استفاده از شمع ندارند. به همین دلیل این سقف از مزیت های سهولت در اجرا و کاهش هزینه برخوردار است.

ب) سقف پلیمری کرومیت

استفاده از مصالح پلیمری در سقف های کرومیت علاوه بر کاهش 20 درصدی مصرف تیرچه، موجب کاهش مصرف 70 درصدی فولاد شده است. در زیر مصالح پلیمری مصرفی در سقف پلیمری کرومیت، از شیارهایی استفاده شده است که باعث پیوند بهتر گچ و خاک در زیر سقف می شود. استفاده از این سقف ها علاوه بر کاهش هزینه، از سرعت اجرای بالایی برخوردار می باشند.

ج) سقف کامپوزیت کرومیت

در این سقف ها با استفاده از قالب های فلزی فضای خالی میان تیرچه ها قالب بندی می شود و پس از بتن ریزی این قالب ها جمع آوری می شوند. با حذف شدن این قالب ها وزن سقف کامپوزیت کرومیت بسیار کاهش می یابد. سقف های کامپوزیت کرومیت با وزنی حدود 240 کیلو به عنوان سبک ترین سقف شناخته می شوند.

د) سقف ضربی کامپوزیت:

این سقف ها می توانند جایگزین مناسبی برای سقف های طاق ضربی باشند که بسیاری از مشکلات سقف های سنتی را ندارند. همچنین با طراحی این سقف در مصرف فولاد صرفه جویی می شود.

مزایای سقف های کرومیت:

  • به دلیل فاصله زیاد بین تیرچه ها نیاز به قطع کردن تیرچه ها برای عبور تاسیسات نمی باشد.
  • پایین بودن تنش در بتن
  • یکنواختی و مصرف گچ و خاک کمتر
  • کاهش وزن سقف تیرچه کرومیت و کاهش مصرف بتن
  • امکان اجرای چند سقف
  • سرعت بالا در ساخت
  • سهولت اجرا

 

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید:

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سایر مقالات

  • برای عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.
مجموعه گیتی هوم
ارسال پیام در واتس اپ