سقف کاذب نوعی پوشش برای سقف اصلی است و علاوه برآن که زیبایی دکوراسیون منزل را دو چندان می کند، با استفاده از آن می توان نواقص موجود را پنهان کرد. این سقف پایین تر از سقف اصلی نصب می شود و سازه اصلی بار آن را تحمل می کند. همچنین سقف کاذب نوعی عایق در برابر حرارت، صدا و نوعی پوشش برای سیم های تاسیسات است. سقف های کاذب انواع مختلفی دارند که با توجه به سلیقه و نیاز افراد استفاده می شوند.

از دیگرویژگی های منحصر به فرد این سقف ها اجرای نورپردازی در آن ها است که به زیباتر کردن دکوراسیون کمک شایانی می کند. همچنین ممکن است به مرکز توجه قسمتی از خانه تبدیل شود، پس در ساخت و طراحی آن باید بسیار دقت کرد. سقف های کاذب ضد آب و رطوبت هستند و اگر برای محیط های مرطوب به کارگرفته شوند باید از PVC برای ساخت آن ها استفاده کرد.

سقف های کاذب از مواد مختلفی مانند چوب، فلز، آهن، آلومینیوم و…ساخته می شوند. در ادامه به معرفی انواع سقف های کاذب و ویژگی آن ها می پردازیم:

سقف کاذب مجازی:

سقف آسمان مجازی و سقف کشسان نوعی سقف مجازی هستند. اگر در سازه از قبل پروفیل های مربوط به سقف کاذب نصب شده باشند می توان به نصب آن اقدام نمود.

False Ceiling

سقف کاذب آکوستیک:

این سقف از ورقه های مقوایی فشرده، پارچه چین دار، پلاک های چوبی و گچی ساخته می شود و در مکان هایی که میزان سروصدای زیادی وجود دارد، کاربرد دارد. از ویژگی های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سادگی به همراه زیبایی
  • عایق صوت
  • مقاوم در برابر حریق
  • هزینه کم

Acoustic False Ceiling

سقف کاذب آلومینیومی:

این سقف به بتونه کاری و پیچ نمودن، نیاز ندارد و همچنین امکان تعمیر آن وجود دارد. سقف های کاذب آلومینیومی از قسمت های مختلف تشکیل شده است که هر قسمت از آن در مکان مربوط به خود نصب می شود. برای مثال در قسمتی که امکان تعریق وجود داشته باشد از تایل های روکش شده با پی وی سی و پشت فوبل دار استفاده می شود. اگر هدف از نصب این سقف ها برای تزیین باشد، از تایل های رنگی ساده استفاده می شود.

نوع دیگر سقف کاذب آلومینیومی، سقف کاذب نواری است که در واقع همان پنل های آلومینیومی هستند که شکل داده شده اند. از مزیت های این سقف می توان به سهولت در اجرا، ضدحریق و ثابت بودن رنگ اشاره نمود.

aluminium ceiling

سقف کاذب طلقی:

سقف های کاذب طلقی بسیار مقرون به صرفه هستند و سرعت نصب بالایی دارند، همچنین قابلیت عبور نور را دارند و برای ساختمان ها و فضاهای اداری، سرویس های بهداشتی کاربرد دارد. استفاده از سقف های کاذب طلقی برای پاسیوها که به نور فراوان احتیاج دارد، بسیار مناسب است.

fffceiling

سقف کاذب گریلیوم:

برای ساختن این سقف ها از ورق های آلومینیوم، آهن و آلیاژ استفاده می شود. آن ها بعد از نصب به صورت خانه های مربع و مستطیل شکل هستند که در کنار هم قرار گرفته اند. هیچ چیزی پشت این سقف را پر نمی کند و تاسیسات به کار گرفته شده، قابل رویت هستند. به همین دلیل پشت سقف را به رنگ مشکی رنگ آمیزی می کنند و چراغ های مخصوصی را در سقف کار می گذارند.

False ceiling of grillium

سقف کاذب اسپیس فریم:

فرم این سقف مانند هرم است که نوک هرم به سمت پایین و مقطع هرم به سمت بالا است. سقف های کاذب اسپیس فریم این قابلیت را دارند که در چند طبقه متوالی و روی هم ساخته شوند. این سقف را در مکان هایی باید استفاده کرد که با دیگر مصالح به کار برده شده هماهنگی داشته باشند. سقف کاذب اسپیس فریم بیشتر برای سقف سوله ها ساخته می شود.

مزیت ها:

  • کاهش انتقال حرارت با نصب سقف کاذب و عایق حرارتی
  • پنهان کردن تجهیزات به کار برده شده در سقف
  • جلوگیری از انتقال صدا به طبقه های دیگر
  • کاهش مصرف سوخت در ساختمان با جلوگیری از هدررفت انرژی

معایب:

  • مقاومت سقف کاذب مانند سقف اصلی نیست و در مواقع حوادث طبیعی امکان تخریب آن وجود دارد.
  • امکان از دست رفتن رنگ اصلی سقف بعد از مدتی وجود دارد.
  • برای طولانی تر شدن عمر این سقف باید از آن به طور ویژه ای مراقبت کرد.

Space frame false ceiling

برای مقایسه فنی محصولات موجود در زمینه سقف کاذب اینجا کلیلک کنید.

 

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید:

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سایر مقالات

  • برای عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.
مجموعه گیتی هوم
ارسال پیام در واتس اپ